Τι είναι στοίχημα…

07777LAP977A2131221111Τι είναι το στοίχημα;

  • Ένα (κατά βάση) χόμπι είναι, δεν είναι επιστήμη, φυσικά και δεν είναι επιστήμη, οι επιστήμες απαιτούν αξιολογήσεις, οι οποίες δίνονται μέσα από πτυχία.
    Το στοίχημα μοιάζει εύκολο, στην 1η ανάγνωση φαίνεται τέτοιο, τέτοιο όμως δεν είναι. Εύκολο είναι να δίνεις προτάσεις («παίξε αυτό», θα «βγει», δε «σπάει», έχω πληροφορία κλπ…), πιο δύσκολο είναι να δίνεις προτάσεις και να τις συνοδεύεις με ταμεία θετικά.
    Είναι επικίνδυνο να νομίζεις πως τα ξέρεις όλα και να πιστέψεις πως θα οδηγήσεις τον bookmaker σε χρεωκοπία (ανέκδοτο), ακόμα πιο επικίνδυνο, να πιστέψεις πως θα ζήσεις από αυτό.
    Το στοίχημα ήταν, είναι και θα παραμείνει το δικαιότερο «τυχερό» παιχνίδι, γιατί δεν είναι κατ’ ουσία τυχερό. Αν κυνηγάς «φαντάσματα», εντάξει, τότε λίγο διαφέρει από το Joker, το Kino & το Lotto. Αν το αντιμετωπίζεις συνετά, με προγραμματισμό, με εντατική προσωπική ενημέρωση και με υπομονή (μεγάλος σύμμαχός μας), τότε είναι σοβαρές οι πιθανότητες να σε δικαιώσει, να σου δώσει την ασφάλεια ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΚΕΡΔΗ και να σε βγάζει ΝΙΚΗΤΗ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ. Πλούσιο δύσκολα θα σε κάνει, θα καλύψει όμως τρύπες της σκληρής μνημονιακής πραγματικότητας…